Dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde yani dünya da ilk 100 içerisinde bir üniversite de eğitim almak istiyorsanız Avustralya bu amaca ulaşmak için en uygun seçeneklerden bir tanesidir.

Amerikan üniversitelerin de olduğu gibi yüksek SAT ve TOEFL skorlarına ya da Almanya da olduğu gibi LYS sınavına girmiş ve Türkiye’de ir üniversiteye yerleştirilmiş olmaya ihtiyacınız yoktur. Sadece lise not ortalamanızın çok düşük olmaması yeterlidir.

Eğer Türkiye’de bir lise mezunu iseniz tek yapmanız gereken ofislerimizden bir tanesine gelerek lise diplomanız ve lise not dökümünüzü teslim etmek olacaktır. Bundan sonra Avustralya’nın top üniversitelerinden bir tanesine İngilizce hazırlık (1 yıl) + foundation year (1 yıl) + Bachelors Degree (3 yıl) olmak üzere kabulunüz gelecektir. Ancak Bachelors için okul size şartlı kabul verecektir;

İngilizce Hazırlık: Eğer İngilizceniz tamamen başlangıç düzeyinde değil ise ofisimizde sınava girerek İngilizce hazırlık süresini kısaltabilirsiniz. Hazırlık eğitimi tamamladıktan sonra TOEFL ve IELTS benzeri İngilizce sınavlarına girmenize gerek kalmaz.

Foundation Year: Bu üniversitenin ilk yılı için kabul aldığınız programdır ve bu programda bölümünüz ile ilgili temel dersleri (işletme öğrencileri iktisat, muhasebe, pazarlama gibi dersler alırlar) alırsınız.  Bu yılı belli bir not ortalaması ile bitirmeniz gerekecektir.  Eğer okulun istedi not ortalaması ile bu ilk yılınızı bitiremezseniz üniversite sizi Bachelors Degree ye yani sonraki yıllara devam ettirmeyecektir. Bu durumda başka bir üniversiteyi tercih etmek durumunda kalacaksınız demektir.

Bir başka deyiş ile örneğin Sydney Üniversitesi lise mezunu olarak sizi hemen kabul edecek ancak ilk yıldan sonra devam edebilmeniz için sizden ilk yıl için belli bir not ortalaması isteyecektir. Eğer istenilen not ortalamasını ilk yılınızda sağlayamaz iseniz not ortalamanıza gör bir başka üniversiteye gitmeniz gerekecektir. Bu ilk yıl sınıfta kalmadığınız sürece size uygun bir üniversite olacaktır. Dolayısı ile foundation year hem bir bilimsel hazırlık programı hem de öğrenci seçme programıdır ancak öğrenciye sene kaybettirmez.

Arzu eden lise mezunu arkadaşlar Avustralya daki bazı üniversiteler foundation yılını atlayarak da başlayabilirler ancak hem top üniversitelere gidemezler (IB ya da SAT leri yok ise) hem de akademik olarak daha fazla zorlanırlar bu yılı atladıkları için.

Bachelors Degree; Lisans programları dediğimiz bu programlar genellikle 3 yıl sürer, yani foundation + Bachelors toplam 4 yıldır.

Detaylı bilgi ve ücretsiz danışmanlık için bize ulaşabilirsiniz.