Avustralya da 6 farklı vize kategorisi ile 5 farklı ülke vize kategorisi bulunmaktadır. Bu yönüyle aslında en karmaşık vize sürecine sahip ülkerlerden bir tanesidir ve profösyonel yardım almak işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır.  Bu vizeler ve numaraları sırası ile;

570 - Dil eğitimi, English Language Intensive Courses for Overseas Students (ELICOS)
571- İlk öğretim ve lise, Primary or secondary school course
572 – Mesleki eğitim, ön lisans ve sertifika programları, Vocational education and training
573 – Yüksek öğrenim (lisans, yüksek lisans), Higher education
574 – Doktora ve araştırma programları, Postgraduate research
575 – Akademik ünvanı olmayan programlar , Non-award

Türkiye’nin vize kategorisi vize türüne göre 1 ile 3 arasında değişmektedir ve bu da başvuru için gerekli evrakların ve vize sonuçlanma süresinin vizeden vizeye değişmesine sebep olmaktadır.  Türkiye’den en fazla öğrenci 570 dil, 572 mesleki eğitim ve 573 mesleki eğitim programına öğrenci gitmektedir;

Avustralya ya öğrenci vizesi almak;

Avustralya ya öğrenci vizesi başvurusu yapmak için her vize kategorisi için geçerli standart evrak listesi bulunmaktadır ve bu liste dahilinde öğrenciler, vize başvuru formu, 799 TL vize başvuru ücreti, pasaport, 4 fotoğraf, sabıka kaydı, askerlik durum belgesi, vukuatlı aile nüfus kayıt örneği, Türkiye’deki eğitim durumu ile ilgili evraklar, banka hesap cüzdanları, geliri gösterir evraklar, mal varlığı ile ilgili evraklar, sponsor bir başkası ise sponsorluk mektubu ve Avustralyadaki okuldan gelecek kabul mektubunun hazırlanması gerekmektedir. Ayrıca vizenin alınabilmesi için mutlaka konsolosluğun belirlediği yerlerde ve doktorlara sağlık muayenesi formu doldurtturmak gerekir. İlgili doktorlar ve form (form 26, form 160). Bu sağlık muayenesine vize başvurusundan önce veya vize onayı geldikten sonra da gidilebilir.  Bu sağlık kontrollerinin maliyeti yaklaşık 200-250 TL arası tutmaktadır. Ayrıca sabıka kaydı ve vukuatlı aile nüfus kayıt örneğinin mutlaka İngilizce tercümesi gerekmektedir.

Avustralya ya dil eğitimi için vize almak (570);

Avustralya’da dil eğitimi için standart evrakların dışında eğitim süresi için bütün masrafları karşılayacak kadar para göstermek gerekir. Bu para eğitim ücretine kalınacak her ay için 1500 A$ ve uçak bileti için 2000 A$ olarak hesaplanır. Eğer kişi ailesi ile beraber seyehat ediyor ise ailesi için de ek para göstermelidir. Gösterilecek olan bu toplam tutar ya bir şahıs hesabında son üç aydır hiç çekilmeden duruyor olmalı ya da kredi çekilmiş olmalıdır. Aksi takdirde vize başvurusu yapılamaz.

Avustralya ya mesleki eğitim (TAFE veya College için) vize almak (572);

Avustralya’da mesleki eğitim için standart evrakların dışında eğitim süresi için (maksimum ilk 24 ay için olmak üzere) bütün masrafları karşılayacak kadar para göstermek gerekir. Bu para eğitim ücretine kalınacak her ay için 1500 A$ ve uçak bileti için 2000 A$ olarak hesaplanır. Eğer kişi ailesi ile beraber seyahat ediyor ise ailesi için de ek para göstermelidir. Gösterilecek olan bu toplam tutar ya bir şahıs hesabında son üç aydır hiç çekilmeden duruyor olmalı ya da kredi çekilmiş olmalıdır. Aksi takdirde vize başvurusu yapılamaz. Ayrıca mesleki eğitime gidecek olan öğrenciler mutlaka IELTS sınavına girmek zorundadır ve direkt olarak mesleki eğitimlerine başlayan öğrenciler en az 5,5 öncesinde dil eğitimi almak öğrenciler ise en az 4,5 almak zorundadır. Alınacak dil eğitimi 30 haftadan fazla olamaz.

Avustralya ya yüksek öğrencim için vize almak (573);

Avustralya ay eğer yüksek öğrencim için vize almak istiyorsanız standart evrakların dışında eğitim süresinin 12 ayı için olmak üzere bütün masrafları karşılayacak kadar para göstermek gerekir. Bu para eğitim ücretine kalınacak her ay için 1500 A$ ve uçak bileti için 2000 A$ olarak hesaplanır. Eğer kişi ailesi ile beraber seyahat ediyor ise ailesi için de ek para göstermelidir. Bu vize de herhangi bir IELTS sınavı veya 3 ay para tutma şartı bulunmamaktadır.

Avustralya öğrenci vizesi başvuru süreci ne kadar sürer?

Avustralya öğrenci vizeleri başvuruları sadece Ankara’dan yapılabilmektedir. Ankara ofisimiz tüm öğrencilerin başvurularını elden elçiliğe iletmektedir. Vize başvuruları yüksek öğrenim vizeleri için 3 haftada sonuçlanmaktadır. Ancak dil eğitimi ve mesleki eğitim ile ilgili vizelerin sonuçlanması 3 aya kadar sürebilmektedir. Özellikle dil eğitimi için gidecek olan arkadaşlar eğer daha sonraki eğitim planlarını şimdiden yapar ve dil eğitimlerinden sonra katılacakları lisans veya master programlarını belirlerlerse vize kategorilerini 573’e çevirmiş olurlar. Bu şekilde hem vizeleri daha hızlı çıkacak hem de 3 ay apara gösterme şartı ortadan kalkacaktır.

Konsolosluk adresi;
Nenehatun Cd. No 83 Gaziosmanpaşa ANKARA
Tel : 0312 459 95 50, 0312 459 95 50 
Fax : 0 312 459 95 60

Detaylı bilgi ve ücretsiz danışmanlık için bize ulaşabilirsiniz.